H&V dnes

Firma Herrmann & Vogel se zabývá velkoobchodním prodejem dřevařských výrobků určených zejména pro stavebnictví a obalové materiály, okrajově pak i jiná odvětví jako například interiéry či výroba nábytku. Tyto dřevařské výrobky pochází převážně ze středoevropských lesů, jiné oblasti jsou spíše výjimkou. Sortiment prodávaných výrobků jakož i obchodní strategii firma v minulosti i dnes přizpůsobuje potřebám a požadavkům trhu, od stoprocentně exportní orientace v 90. letech, přes takřka nulové exporty na počátku nového tisíciletí a následné kolísající importy v Ruska či Malajsie, až po současnou kombinaci vývozu a dovozu se specializací na středoevropské dřeviny.

Herrmann & Vogel je menší rodinnou firmou, jejíž přidanou hodnotu představuje v první řadě vysoká odbornost a celoživotní zkušenosti všech zaměstnanců i obchodních zástupců a v druhé řadě pak silné kapitálové zázemí, díky němuž může společnost svým zákazníkům nabídnout přívětivější možnosti financování než jaké by získali při přímém nákupu.

Samotnou činnost firmy lze rozdělit na dvě významné části, velkoobchodní prodej dřeva a zejména dřevařských výrobků na vlastní účet, přesněji řečeno traťové dodávky spojené s odborným poradenstvím, profinancováním obchodu a perfektně zvládnutou logistikou. Druhou část činnosti tvoří obchodní zastoupení společnosti Seca vlastněné tradiční rakouskou dřevařskou rodinou, s níž firma Herrmann & Vogel spolupracuje již od svého vzniku.

Fotogalerie